2013. január 13., vasárnap

De durva, hogy mar 2 honapja nem irtam...

Idokozben elkoltoztunk anyosektol es visszaallt a rend, marmint ami a napi dolgainkat illeti. Nagyon jol erezzuk magunkat itt. Aronka szereti az uj hazat, jokat rohangal benne. Az a legujabb, hogy korbe-korbe rohangal a konyha-nappali-etkezo haromszogben es magas hangon mondja sokszor egymas utan: "Ekaplak! Ekaplak!" - es ilyenkor kergetni kell, jol elkapni es megcsikizni. A csikizes amugy nagy kedvence, ez peldaul az egyik kotelezo esti program is. Mikor az apja lejon a munka vegeztevel hozzank, Aronka raveti magat az agyra, elkezdi csikizni a sajat hasat es mondja: "tiki-tiki".

Tovabbra is nagyon sok szot mond, az utobbi hetekben toldalekokat is hasznal, persze meg nem tudja, mikor melyiket kell. Igy peldaul ha lat egy autot az utcan, ramutat es azt mondja: "autoT". Vadiuj dolog pedig az, hogy mikor azt akarja, hogy segitsunk neki valamiben, akkor nemcsak nyokog es mutogat, hanem mutogat az adott targyra, majd ram es mondja, hogy Mama. Ha meg pl. azt akarja, hogy toljam, mikozben a kiskocsin ul, mondja, hogy Mama, mutat a kiskocsira, majd raul es meg hozzateszi: "Alon" (=Aron:-).

A karacsony nagyon jol telt. Itteni szokas szerint a fat mar karacsony elott ugy ket hettel feldiszitettuk. Aronkat maga a fa nem nagyon erdekelte eleinte, aztan tobbszor meg-megallt elotte, nezegette. A karacsony kapcsan megtanulta a "disz" szot, az egokon es a karacsonyi dekoraciokon kivul az ekszereimet is ezzel a szoval illeti :-) Sokat hajtogatja meg most is, hogy "Mukulas", foleg mikor latja a telefonomat, ugyanis december eljovetelevel sok karacsonyi es mikulasos dalt hallgattunk egyutt. Maga az unnep kicsit lefarasztotta, sok volt az inger: csomagolopapir hegyek, joves-menes, emberek, napirend elcsuszasa stb.

Megsutottem eletem elso pulykajat is. Egy egesz nagycsaladi vacsora lebonyolitasat bevallaltam, egesz jol sikerult... de jovore lehet, hogy a pihenest valasztom, fozzon mas a nepnek :-) Csinaltam zelleres voroslencse levest stilton sajttal, a fent emlitett pulykat krumpligomboccal es gravy-vel, a desszert pedig aranygaluska volt.

Szilveszterkor atjott Natalie es Adam. Senki nem akart bulizni, a csendes szilveszterezest valasztottuk: tarsasjatekkal, borozassal, tevezessel. Mondjuk nem tartott sokaig az osszejovetel, mert Aronka sokszor kelt es a vegen csak ugy tudott rendesen aludni, hogy lefekudtem melle, de igy legalabb en is kialudtam magam :-)

Az elmult napokat Sheffieldben toltottuk, ahol Aronka Kriszti baratnom ikreivel bandazott. Nagyon jol erezte magat, total beleszerelmesedett a "Klitti"-be. Ahogy odaertunk rogton levadaszta a lakasban talalhato osszes jatekautot es jatekbuszt. Mindig ott figyelt minimum egy ilyen targy a kezeben.

Mar nem artana elintezni a hazamenetelt, nagyon szeretnek mar menni, de eddig mindig csak tologattuk, nem olyan konnyu megszervezni. Fugg Rom munkajatol (egy idore szabadsagot vesz ki, de dolgoznia is kell majd az ott toltott nehany het alatt) es jo lenne latni mar, hogy mik a lehetosegeink szallas-ugyben, sajnos a dolognak ez a resze sem olyan egyszeru.

Egyelore ennyi, remelem sikerul majd gyakrabban irnom... (meg kicsit rendszerezettebben, mert minden olyan ossze-vissza, de azert remelem, hogy igy is van meg, aki olvas:-)



3 megjegyzés: