2011. február 2., szerda

Most, hogy bálnásodom és hamar elfáradok a jövés-menésben, nagyon tudom értékelni a tényt, hogy a velkám csomag részeként a kéthónapos átmeneti lakással együtt egy takarítónőt is kapunk, aki heti egyszer jön. A filippinó hölgy, akinek képtelen voltam megjegyezni a nevét tegnap tette tiszteletét nálunk, itt volt pár órát és csodásan kitakarított mindent, aminek nagyon örültem. Mondjuk bírtam volna, ha közben nem énekli el Phil Collins és az Abba legnagyobb slágereit. Az éneklés mellett beszélt és röhögcsélt is magában. Sajnos nem értettem a nyelvet, amit ilyenkor használt és csak remélni tudom, hogy nem olyanokat mondott, hogy "na, ezek az európai hülyék nem tudják, hogy kell normálisan beletenni a szemeteszsákot a szemetesbe", vagy hogy "a kis ribanc itt mereszti a seggét, ahelyett, hogy eltakarítana maga után". De amúgy kedves volt és vigyorgott végig, a végén meg minden csillogott-villogott, és az a lényeg.

Említettem már, hogy nagyon sok itt a kutya. Majd igyekszem fotót készíteni a szupermarket előtti állapotokról: ugyanis bármikor, amikor elmegyek előtte azt látom, hogy legalább 5-6 kutya van kikötve, gazdáját várva. Ez így nem hangzik érdekesen, de jó kis látvány, na mindegy. Amúgy az ebek is tök relax üzemmódban működnek, nem ugranak egymásnak, elvannak magukban, csóválják a kis farkukat (párat szinte már mosolyogni is láttam) és ezzel szórakoztatják magukat, nem keresik a feszültséget kutyatársaikkal :) Szóval sok a kutya, de kaksit nem látni sehol, mert az emberek felszedik. Mondjuk jobban is teszik, mert kétezer dollárjuk is bánhatja, ha nem teszik. Büntetik továbbá azt is, ha gyalogosként nem a zebrán (vagy a zebrán, de pirosban) mész át, illetve ha eteted a sirályokat vagy bármiféle madarat (remek kis táblájuk is van ezzel kapcsolatban, ami azt magyarázza, hogy ezek a madarak nem háziállatok, úgyhogy mindenki sürgősen felejtse el az etetésüket - egy pár ilyet a Balatonra is ki kellene tenni a kenyérdobáló népségnek).

Van pár hajléktalan is, de nem sok, és nem zavarnak sok vizet. Mindegyik tologatja a kis bevásárlókocsiját fel-alá, vagy üldögél a földön és aprót kunyerál. De a számuk tényleg nagyon elenyésző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése